menu logo

Oproep van Philharmonie zuid

07 april

Word jij presentator in onze film? Wij zoeken kinderen van 9 t/m 12 jaar voor een speciale film over muziek! Want: een orkest, wat is dat eigenlijk? Waarom zijn er zoveel violen? Hoe werken die instrumenten nu precies? Wij gaan op onderzoek uit in een reeks filmpjes. Hopelijk samen met jou want we zoeken een co-presentator! Heb jij een vraag over een instrument, speel je zelf een instrument of vind je het leuk om mee te doen in een film? Ben jij 9, 10, 11 of 12 jaar en ben je beschikbaar voor opnames in de meivakantie? Meld je dan nu aan!

Samenwerking philharmonie zuidnederland en Het Laagland In de afgelopen jaren werkten philharmonie zuidnederland en jeugdtheatergezelschap Het Laagland succesvol samen (familieconcerten Limburgse Kerst en Assepoesters Assepesters). Nu slaan beide gezelschappen de handen ineen om een film voor kinderen te maken, over muziek en instrumenten. In de film is de nieuwsgierigheid van kinderen leidend en de verwondering over muziek is de kern. Samen met presentatoren Myrthe Huber en Marcos Valster da Costa Ferreira én met musici uit het orkest gaan kinderen onderzoeken hoe instrumenten nu precies werken en ervaren ze de magie van muziek. In het najaar wordt de film gelanceerd.

Doe je mee? Wat leuk dat jij (als je kind bent) of jouw kind (als je ouder/voogd bent) wil meedoen als co-presentator van de reeks filmpjes over instrumenten en muziek van philharmonie zuidnederland i.s.m. Het Laagland!

Eerst even dit: Voordat je het inschrijfformulier invult, is het belangrijk om te weten dat:

Alleen ouders/voogden onderstaand formulier (samen met hun kind) mogen invullen. Je als kinder-presentator beschikbaar moet zijn voor opnames tijdens de meivakantie van 1 t/m 16 mei, de weekenden in mei én tijdens de 2 doordeweekse opnamedagen op di 25 & do 27 mei (data o.v.b.). We 4 co-presentatoren zoeken, dus je hebt niet élke dag van de meivakantie opnames. Houd rekening met ca. 6 draaidagen in totaal in de hele maand mei. De opnames in Brabant en Limburg plaatsvinden, dus handig als je in de buurt woont. Er geen vergoeding is voor de opnames of de uiteindelijke uitzending van de filmpjes; maar je krijgt natuurlijk wél eeuwige roem! Daadwerkelijk gemaakte onkosten (zoals reiskosten) worden wel vergoed en voor catering op de filmset wordt gezorgd. De philharmonie zuidnederland en Het Laagland zorgen voor goede begeleiding van de kind-presentatoren conform de regels van de Arbeidsinspectie. Als ouder(s) ben je niet bij de opnames. Na bovenstaande toch nog vragen? Mail dan even met Renske van Het Laagland: renske@hetlaagland.nl

En… actie! Alle seinen op groen? Vul dan snel – in ieder geval vóór 12 april – het formulier in! En minstens zo belangrijk: maak een leuk filmpje waarin je jezelf voorstelt en vertelt waarom je graag co-presentator wil zijn. Natuurlijk mag je ook die ene vraag die jij altijd al wilde weten over een orkest stellen! Stuur je filmpje van ongeveer 1 minuut naar roxanne.doyen@philharmoniezuidnederland.nl (liefst via WeTransfer).

Het lijkt er op dat javascript is uitgeschakeld in deze browser. Om de site optimaal te laten functioneren dient u javascript te activeren